MagzNetwork

Bagaimana Bomoh Tahu Lebih Awal?

Posted by Alexanderwathern | 2:26 PM | , , | 0 comments »

Sesampai sahaja di rumah si bomoh atau perawat, dia pun berkata: "Saya dah tahu dah, masalah kamu ialah sekian-sekian... betul tak?"

Kita berasa takjub akan kebolehan si bomoh lalu dengan mudah akan mengikut segala kata-katanya. Si dukun sudah membentuk kebolehpercayaan yang tinggi sejak kali pertama kita melihatnya lagi. Mereka yang jahat tentu saja mudah-mudah dapat memperdaya pesakit dan keluarganya selepas itu. Bagaimana hal ini boleh berlaku?

1. Si perawat memang seorang yang soleh, lalu sesekali Tuhan bukakan kasyaf sehingga dia dapat mengetahui perkara-perkara ghaib. TETAPI, hal ini sangat jarang berlaku.

2. Jin-jin yang mendampingi si perawat bertanya kepada jin-jin yang berada di sekitar kita. Ada jin yang memang mengikut kita dari rumah dan ada yang di pertengahan jalan. Apa yang kita bualkan mereka dengar lalu mengkhabarkan hal ehwal kita kepada jin-jin yang ada di rumah si perawat. Jin-jin si perawatlah yang menyampaikan pula cerita itu kepada tuan mereka iaitu si bomoh. Jenis ini memang SELALU BERLAKU.

Oleh itu, jangan mudah-mudah berasa takjub dengan kebolehan perawat dalam hal ini.

0 comments

Post a Comment